Man aangehouden na dreiging met vuurwapen

donderdag 1 juni 2017

Helmond - De politie hield donderdagmorgen rond 1.00 uur een 32-jarige man uit Helmond aan in zijn flat aan de Mierloseweg. Eerder die avond, rond 21.45 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat op het balkon van de flat een man met een vuurwapen stond. Daarop gingen direct verschillende politie-eenheden naar de Mierloseweg.

Om veiligheid te creëren voor zichzelf en eventuele omstanders werd door de collega’s een ruim gebied rond de woning aan de Mierloseweg afgezet. Ook droegen de collega’s de zogenoemde schietvesten. Er werd een onderhandelaar ingeschakeld en het Arrestatieteam werd in kennis gesteld en kwam ter plaatse.

Omdat de onderhandelaar geen contact kreeg met de man in de woning werd uiteindelijk besloten om het Arrestatieteam in te zetten. Deze viel rond 1.00 uur de woning binnen en wist de verdachte onder hevig verzet aan te houden. Bij de aanhouding raakte niemand gewond. Omdat de man zeer verward gedrag vertoonde werd hij onderzocht door een specialist. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Na de aanhouding werd de woning doorzocht. Daarbij werd een nauwelijks van echt te onderscheiden imitatievuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond