Politie zoekt getuigen van een gewapende overval

donderdag 24 augustus 2017

Helmond - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een Poolse supermarkt aan de Noord Koninginnewal op woensdagavond 23 augustus.

Rond 21.40 uur kwam daar een man de winkel binnen en hij liep rechtstreeks door naar de kassa. De man droeg een bivakmuts en had een vuurwapen in zijn hand. Daarmee bedreigde hij de medewerkster achter de kassa en eiste geld. Omdat de kassa niet snel open ging en enkele klanten zich met de overval bemoeiden, werd de overvaller nerveus en wilde er vandoor gaan. De klanten probeerden hem dat echter te beletten. 

Daarop schoot de verdachte een keer met zijn vuurwapen, maar niemand raakte gewond. Vermoedelijk gebruikte de man een alarmpistool. Dat is later op straat voor de winkel aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte vluchtte vervolgens in de richting van de Kluisstraat. Twee klanten hebben nog geprobeerd hem te achterhalen, maar dit is niet meer gelukt. Uiteindelijk raakte niemand gewond en er werd niets buit gemaakt. 

Er is een summier signalement van de verdachte:

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond