Arrestatie na mishandeling conducteur

vrijdag 10 februari 2017

Eindhoven - De politie hield donderdagavond 9 februari op het NS-station in Eindhoven een man aan op verdenking van het mishandelen van een conducteur.

De conducteur werd bij een controle van de vervoersbewijzen door een passagier in zijn gezicht geslagen. De verdachte verschanste zich op het toilet. Onder hevig verzet kon hij door de agenten rond 20.45 uur op het station aangehouden worden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, conducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Bent u getuige van het gewelddadig behandelen van iemand met een publieke taak? Vraag anderen dan om hulp en spreek als het veilig is de dader aan. Blijf bij het slachtoffer en bel 112. Maak foto’s en filmpjes voor de politie en meld u als getuige. 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond