Verdachte poging inbraak aangehouden

zaterdag 17 december 2016

Eindhoven - De politie hield zaterdag rond 4.35 uur een 36-jarige man uit Mierlo aan op de Ministerlaan. Bij de politie kwam een melding binnen dat een persoon zich verdacht ophield bij een woning in die straat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze in de achtertuin van de woning de verdachte aan. Hij had inbrekerswerktuig bij zich en aan de achterdeur was te zien dat er geprobeerd was in te breken. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

In Eindhoven wist dus een alerte getuige een inbraak te voorkomen. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond