Verdachte van diefstal uit woning aangehouden

vrijdag 9 december 2016

Eindhoven - De politie hield vrijdagochtend 9 december in zijn woning in Heesch een verdachte van een diefstal uit een woning in Schaijk aan. Dit nadat in de woning een inbreker was overlopen door de bewoners.

Bij de politie kwam vrijdagochtend een melding binnen van een inbraak in een woning op een vakantiepark aan de Palmstraat in Schaijk. Een onbekende man stond opeens in de woning terwijl de bewoners nog lagen te slapen. Zij schrokken wakker, waarop de inbreker vluchtte. De gewaarschuwde agenten konden op basis van het signalement de verdachte opsporen. Het gaat om een 31-jarige man uit Heesch, die kort na 10 uur in zijn woning werd aangehouden. Uit de woning in Schaijk werd een I-pad gestolen. Deze werd teruggevonden bij de verdachte. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Nu het steeds langer donker wordt zijn inbrekers, straatrovers en overvallers extra actief. De kans dat deze criminelen worden opgepakt, neemt aanzienlijk toe als u verdachte zaken bij de politie meldt. Wist u dat 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Ziet u situaties die u niet vertrouwt, bel dan 112. Het helpt enorm als mensen het kenteken, signalement en vluchtrichting doorgeven. De politie zal tijdens de donkere dagen - van oktober tot maart - plaatselijk meer surveilleren en preventieve acties houden. Preventietips over straatroof, woninginbraak, woningoverval en bedrijfsovervallen vindt u op www.politie.nl onder thema’s.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond