Hennepkwekerij ontmanteld

vrijdag 26 mei 2017

Lieshout - Donderdag 25 mei heeft de politie in een loods achter een huis aan de Ribbiusstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De stroom was illegaal aangelegd, waardoor er een groot brandrisico was. Er zijn drie verdachten aangehouden. De kwekerij is ontmanteld.

Na een binnengekomen melding ging de politie omstreeks het middaguur met enkele eenheden ter plaatse. De agenten zagen achter de woning iemand een krat uit een bestelbus halen en naar de loods brengen. In de bus stonden gasflessen, zakken potgrond en jerrycans. In de loods was een volledige hennepkwekerij ingericht. De drie aanwezige mannen zijn ter plaatse gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. In de kweekruimte zijn 300 hennepplanten aangetroffen. De stroom was provisorisch en illegaal aangelegd, dat gold ook voor de woning die voor de loods staat. Het brandgevaar was groot. Enexis kwam ter plaatse om de woning direct van gas en stroom af te sluiten. In de bestelbus lagen ook nog eens 300 hennepstekken, meer dan 100 zakken potgrond en een aantal gasflessen. De bus, twee aanhangers, een scooter en een personenauto die op het terrein stonden zijn in beslag genomen en afgevoerd. Leeftijd en woonplaats van de drie verdachten zijn nog niet bekend, daar zij er het zwijgen toe doen. Zij zijn in verzekering gesteld.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond