Drie arrestaties na aantreffen amfetaminelab

woensdag 15 februari 2017

Beek en Donk - Woensdagochtend 15 februari heeft de politie, tijdens een gezamenlijke controle-actie met onder meer de gemeente, in een loods op een bedrijventerrein aan de Willemstraat een amfetamineproductieplaats aangetroffen. In het gebouw zijn drie personen als verdachte aangehouden. Het lab was bijna gereed voor de productie van grote hoeveelheden amfetamine.

Er zijn duizenden liters chemicaliën aangetroffen, goed voor het maken van enkele honderden kilo’s amfetamine. De LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) is ter plaatse voor sporenonderzoek, ontmanteling en afvoer vande chemicaliën en hardware. Dit gaat nog tot in de avond duren. De drie aangehouden verdachten zijn mannen van 52, 22 en 19 jaar, allen uit Eindhoven. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Tijdens een integrale controle-actie van het Peelland Interventieteam (PIT) werd het drugslab vanochtend ontdekt. Meer informatie over deze actie en het PIT is te vinden op www.laarbeek.nl.

 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in drugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan om hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen. 

De ogen en oren van de mensen in de wijk zelf zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. Eenmaal daarin verstrikt, is het zeer moeilijk om er uit te stappen. Het kan leiden tot bedreiging en geweld. Ook facilitators zijn strafbaar. Ziet u iets verdachts, meld het bij de politie en bel 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Neem dan contact op via 0800-7000. Samen kunnen we ondermijnende criminaliteit voorkomen en aanpakken. Lees meer op politie.nl over wat u moet doen als u het vermoeden heeft dat er in uw omgeving een drugslab aanwezig is.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond