Tweetal met gestolen fietsen opgepakt

zaterdag 10 december 2016

Helmond - De politie pakte vrijdagavond 9 december rond 20.15 uur een 54-jarige man uit Helmond en een 47-jarige man uit het Duitse Kamp Lintfort op voor heling. De twee stonden bij een busje met gestolen fietsen.

Surveillerende agenten zagen dat er op de Antoon der Kinderenstraat een witte bestelbus stond met de achterdeuren open. In de bus stonden diverse fietsen en twee mannen waren bezig om een fiets in de bus te plaatsen. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de situatie. Het gevoel van de agenten bleek te kloppen. Aan de hand van het framenummer bleek dat diverse fietsen in het busje gestolen waren. Daarop werden de twee aangehouden voor heling. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Het tweetal zit vast.

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in het zeil.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Helmond | 112 alarmeringen Helmond | Goedkoop Tanken in Helmond | Supermarkten in Helmond | Weerbericht Helmond